Oamenii care se află în curtea spitalului Săpoca cer ca actualul director interimar, Cristina Păun, să fie revocat din funcţie, protestatarii reclamând o lipsă de colaborare si comunicare cu aceasta, dar si probleme penale mai vechi, acesta având două dosare penale deschise pentru fapte comise ca angajat al acestui spital.

Poliţiştii chemaţi la spital, cu temperatură

De asemenea, un memoriu a fost înaintat la Ministerul Sănătăţii, cei peste 100 de semnatari avertizând că demisionează dacă Păun nu este revocată din funcţie. Directoarea i-a notificat pe contestatari că încalcă reglementările impuse odată cu instituirea stării de alertă.

Un echipaj de Poliţie chemat de Cristina Păun nu a putut intra în spital după ce poliţiştilor li s-a măsurat temperatura şi s-a stabilit că nu corespunde normelor impuse prin măsurile de prevenire a răspândirii COVID 19.

Conform liderului sindical Mariana Spoială, Cristina Păun face cheltuieli nejustificate şi ar fi comandat 3.000 de combinezoane de protecţie, în condiţiile în care nu există niciun pacient cu COVID-19. Potrivit News.ro, directoarea Cristina Păun a transmis jurnaliştilor prin intermediul secretarei că nu poate discuta telefonic cu presa şi că după ce se vor ridica restricţiile impuse de guvern din cauza COVID-19 va face o conferinţă de presă.

FOTO: Ciprian Sterian