Probleme mari pentru maestrul Ioan Cobâlă, fostul director şi dirijor al Orchestrei „Rapsozii Botoșanilor”!

Marele artist se află în comă, după ce a suferit un stop cardiorespirator, sâmbătă, în timp ce se afla la un eveniment. El a picat din picioare şi a fost transportat de urgenţă la spital, unde se află internat la Terapie Intensivă, intubat şi ventilat. Din păcate, medicii sunt rezervați în privința stării sale de sănătate.

Ioan Cobâlă a fost director si dirijor al Orchestrei Rapsozii Botoșanilor până în anul 2013, când s-a pensionat. El nu a putut sta însă departe de scenă, astfel că s-a întors în calitate de dirijor și conducător artistic la același ansamblu, relatează Spectacola.ro.

Ce spun medicii despre starea maestrului Ioan Cobâlă?

Ioan Cobâlă
Ioan Cobâlă (Sursa foto: Facebook)

„S-a aplicat imediat protocolul de urgenţă în astfel de situaţii, cu medicaţie specifică. Din fericire, am reuşit să restabilim pulsul cardiac repede, ceea ce înseamnă că privarea de oxigen la creier a fost de scurtă durată. Când am sosit la faţa locului cei prezenţi încercau manevre de masaj cardiac, iar acele compresii se poate să fi ajutat.

A fost intubat, ulterior supus mai multor investigaţii şi transferat pe secţia ATI. Starea lui este una critică, din păcate, cu un prognostic foarte rezervat”, spune Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD, pentru Monitorul de Botoșani.

„Mă rog ca Dumnezeu să-i dea sănătate. Este unul dintre cei mai mari dirijori ai României”

Managerul Orchestrei „Rapsozii Botoșanilor”, Dan Doboș, s-a întâlnit cu marele artist chiar vineri, la repetiţii.

„Vineri dimineață ne-am întâlnit la serviciu, a facut repetiții cu orchestra aproape patru ore, apoi ne-am întâlnit la consiliul artistic. Mi s-a părut că e într-o stare foarte bună, a și glumit cu mine. După consiliu, l-am lăsat alături de un prieten în spatele instituției, pe o terasă.

I-am spus că voi pleca două zile în concediu, mi-a urat succes cu gândul că ne revedem miercuri. Ulterior, duminică dimineață, am auzit că a fost luat de ambulanță, dus la spital și internat la ATI.

Starea dumnealui nu este foarte bună, ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să aibă grijă de dumnealui și ne rugăm ca maestrul Cobâlă să revină în mijlocul colectivului artistic și să putem duce mai departe proiectele pe care ni le-am propus.

Mă rog ca Dumnezeu să-i dea sănătate. Este unul dintre cei mai mari dirijori ai României, și este cel care a impus în orchestra populară din Moldova stilul din zona Botoșanului”, a declarat Dan Doboș pentru Star Popular.

Sursă foto: Dreamstime