Gest dramatic făcut de cântărețul Gică Giurcă

Gică Giurcă, un cunoscut cântăreț de muzică populară din Gorj, a recurs la un act disperat. El a încercat să se sinucidă chiar în grădina tatălui său. Gestul tragic pare să fi fost cauzat de mai multe probleme personale și de o profundă depresie. Totul a fost accentuat de despărțirea de soția sa și de dorul pentru cele două fiice.

Artistul de muzică populară, în vârstă de 42 de ani, a fost găsit de vecini în curtea tatălui său, iar oamenii au sunat imediat la 112. Cântărețul a fost resuscitat la fața locului de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj și a fost transportat în stare gravă la spital, unde se află acum intubat.

Se pare că Gică Giurcă tocmai vorbea cu soția sa printr-un apel video când a luat decizia de a-și pune ștreangul de gât. Dacă vecinii nu ar fi intervenit rapid să-i scoată funia din jurul gâtului totul s-ar fi putut termina mult mai dramatic.

Totuși, anterior incidentului Giurcă a lăsat un mesaj pe pagina de Facebook. El cere iertare celor cărora le-a greșit.

„Vreau să vă cer scuze la toți care l-am greșit cu vorba sau cu fapta”, spunea cântărețul într-o postare pe pagina sa de socializare.

SURSA FOTO: Facebook

Muzica populară românească a pierdut recent o stea

În contextul tragic al situației lui Gică Giurcă, muzică populară din România încă își amintește de pierderea lui Viorel Leancă. Marele dirijor, a decedat în luna septembrie la vârstă de 70 de ani. Personalități ca Laura Haidău, Daniela Condurache, Petronela Popa și Dana Dancila și-au exprimat tristețea și respectul față de marele maestru.

„Bucovina e mult mai săracă! Pentru că, ceea ce sunt eu e datorită dirijorului Viorel Leancă, dumnealui mi-a dat aripi să zbor, dumnealui m-a auzit în culise cântând. N-o puteam face dacă dumnealui nu-mi dădea un imbold. Sunt foarte tristă pentru că încă mai avea mult de dăruit maestrul. Încă mai am înregistrate melodii cu maestrul și mă bucur că mai am de la dumnealui nestemate folclorice ale Bucovinei. (…) Era de o modestie rară. (…) Condoleanțe întregii familii … are nepoți care îl urmează.”, a declarat Laura Haidău pentru Star Popular.

Daniela Condurache declara la rândul său că „este uluitor cât de repede a putut să ne părăsească. (…) E greu, foarte greu… din păcate se duc valorile, se strânge lațul artiștilor mari. (…) Dumnezeu să-l odihnească și familiei îi doresc să aibă putere”.

Și Petronela Popa spunea pe contul ei de socializare că vestea este „tulburătoare”, adăugând că în ultima discuție avută cu maestrul Viorel Leancă, i-a spus „fătucă, ți-am făcut o bătrânească, de-ai să mă pomenești”, și acea bătrânească i-a adus Marele Premiu la Concursul de la Câmpulung, Jud. Argeș.

„Am să vă pomenesc, maestre! Vă rămân veșnic recunoscătoare! O mare onoare că v-am cunoscut și că am lucrat cu dumneavoastră! Dumnezeu să vă odihneasca în pace!”, a scris Petronela Popa pe contul ei de Facebook.

De asemenea, Dana Dăncilă spunea că toate „cuvintele maestrului Viorel Leancă așternute pe hârtie cu ani în urmă, capătă astăzi și mai mult sens … Drum lin maestre…Ne veți lipsi!”.