Primarul unei comune din România, răpus de COVID! Era nevaccinat și suferea de o formă severă

Totodată, primarul comunei Stăneşti, Ionel Michiu, era nevaccinat şi a fost testat pozitiv la COVID-19 în urmă cu aproximativ două săptămâni, a mai informat DSP Vâlcea.

„Bărbatul în vârstă de 61 de ani s-a prezentat pe data de 3 octombrie în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, unde i s-a făcut un test rapid, care a fost pozitiv, şi a primit reţetă pentru tratament la domiciliul.

În data de 9 octombrie, bărbatul a revenit la UPU şi, pentru că avea afectare pulmonară, a rămas sub supravegherea medicilor de aici până pe data de 13 octombrie, când a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Mihăeşti, pe sursă de oxigen. Din păcate, pe data de 15 octombrie a fost declarat decedat. Avea comorbidităţi – hipertensiune arterială şi diabet zaharat de tip II”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vâlcea, Amelia Piţiga.

Amintim că Ionel Michiu se afla la al patrulea mandat de primar, din partea Partidului Naţional Liberal (PNL).

COVID-19 a răpus un erou

Amintim că șeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Dâmboviţa a încetat din viaţă, la vârsta de 50 de ani. Comisarul şef de poliţie Aurelian Preda se vaccinase cu serul Johnson&Johnson, însă se pare că era deja infectat cu noul coronavirus în momentul în care s-a imunizat cu acest vaccin în doză unică, spun surse apropiate de acesta.

Presa locală scrie că poliţistul nu ar fi ştiut că este deja infectat, în momentul în care a mers să se vaccineze împotriva COVID-19. Necropsia va trebui acum să stabilească exact cauza morții, relatează România TV.

Foştii colegi ai comisarului şef Aurelian Preda de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au transmis un emoţionant mesaj de adio.

“Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița deplânge stingerea fulgerătoare din viață, la vârsta de doar 50 de ani, a colegului nostru, comisar șef de poliție PREDA AURELIAN din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, care, la data de 11 octombrie, a trecut la cele veșnice.

Pe această cale aducem un ultim omagiu celui care, timp de 28 de ani, și-a îndeplinit cu onoare și dăruire atribuțiile de serviciu, întotdeauna fiind un bun camarad și un exemplu de urmat în ceea ce privește pasiunea pentru munca de polițist.

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate și exprimăm profundă compasiune pentru pierderea suferită. Drum lin spre ceruri, Relu!”