Pandemia de coronavirus face ravagii pur şi simplu în România. La Spitalul Judeţean din Craiova situaţia este de-a dreptul dramatică. 47 de pacienţi sunt ventilaţi mecanic. Cei de la izolator sunt conectaţi la aparate, aşteptând un pat la ATI.

Pandemia face ravagii la Craiova

Situaţia este critică în Craiova.  Numărul mare de pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19 face ca situaţia spitalelor din Craiova să fie una „critică”. Cei de la Prefectură spun că la Spitalul Judeţean sunt 47 de pacienţi ventilaţi mecanic, 23 în sectorul non-COVID şi 24 în cel de COVID.

O parte a instalaţiei de oxigen va fi înlocuită, pentru a putea face faţă cererii crescute. „Pacienţii din izolator sunt conectaţi la aparate, aşteptând un pat la ATI. Consumul de oxigen este atât de mare cum nu a fost niciodată”, afirmă prefectul Nicuşor Roşca.

Prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, a mers, luni, într-o vizită de lucru la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, la Direcţia de Sănătate Publică Dolj şi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, dată fiind situaţia dificilă legată de capacitatea de preluare a pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19.

„La Spitalul Judeţean, sunt 47 de pacienţi ventilaţi mecanic, 23 în sectorul non-COVID şi 24 în cel de COVID. Aici a fost extinsă capacitatea şi pentru ca instalaţia de oxigen să facă faţă, va fi înlocuită o parte dintre aceasta, o soluţie care să permită ventilarea pacienţilor în condiţii de siguranţă”, a transmis Prefectura Dolj.

Conform sursei citate, s-a trimis deja o adresă din partea conducerii spitalului către blocul operator pentru a temporiza intervenţiile chirurgicale şi a fi operate doar urgenţele. Totodată, se ia în considerare şi posibilitatea extinderii cu locuri la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova.

Prefectul judeţului Dolj a fost şi in izolatorul COVID, acolo unde sunt îngrijiţi pacienţii confirmaţi. „Situaţia este critică, sunt bolnavi dependenţi de oxigen, am discutat cu aceştia şi există o preocupare majoră pentru găsirea de soluţii.

Pentru a nu ajunge pe un pat de spital, fac un apel să evitaţi locurile aglomerate, să purtaţi mască şi să vă feriţi să ajungeţi în stare gravă la spital.

Pacienţii din izolator sunt conectaţi la aparate, aşteptând un pat la ATI. Consumul de oxigen este atât de mare cum nu a fost niciodată, iar de oxigen depinde viaţa oamenilor”, a declarat Nicuşor Roşca.