Greșeala pe care mulți români o fac! Le poate pune viața în pericol: Nu este deloc bine

Medicul Adrian Ciocănea, specialist terapie intensivă cu o experientă de peste două decenii, a transmis că foarte mulți pacienți „iau tratament din auzite”, fără a înțelege, de fapt, „despre ce este vorba în povestea asta”.

„Foarte mulţi pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 iau tratament din auzite. Oamenii nu înţeleg despre ce este vorba în povestea asta… Şi mai este o problemă: oamenii sunt neîncrezători în sistem şi vin târziu la spital. În fiecare val boala a fost altfel, iar acum are o contagiozitate înfiorătoare”, a declarat doctorul Adrian Ciocănea, şeful secţiei ATI din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru adevarul.ro

Boala pare o gripă banală în primele șapte zile

De asemenea, medicul Adrian Ciocănea a vorbit și despre simptomele înşelătoare ale virusului SARS-CoV-2.

„Boala în primele şapte zile pare o gripă banală. Însă din păcate nu este deloc aşa. Mulţi pacienţi obosesc foarte repede, deşi aparent li se pare că sunt bine. Însă apare o mare problemă cu oxigenarea. Mulţi pacienţi infectaţi ajung la spital cu o saturaţie doar între 40 şi 60, ceea ce nu este deloc bine”, a completat doctorul Adrian Ciocănea.

Amintim că, în doar o lună de la redeschiderea secţiei ATI de la Spitalul Orăşenesc Mioveni, secţie unde sunt trataţi pacienţii cu COVID-19 în formă gravă, dintre cele 63 de persoane internate au murit 22. Astfel, mai bine de o treime din persoanele respective și-au pierdut viața.

Bilanţ COVID-19, 13 noiembrie

Amintim că până în ziua de 13 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.739.283 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.646 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.568.418 pacienți au fost declarați vindecați. În ziua respectivă au fost înregistrate 4.006 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 56 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 743 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până în ziua respectivă, 52.836 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.