Construită inițial de bancherul și omul de afaceri Benjamin de Rothschild, așa-numitul „Girasol” este amplasat pe mai mult de șapte hectare de teren pe insula Caraibilor Saint Barthélemy sau St. Barts.

Cel mai recent proprietar este fostul manager de fond de hedging, Bruce Kovner, care a cumpărat proprietatea în 2005 și i-a dat un aspect major, adăugând o piscină și un etaj nou. Proprietatea include două vile care au un total de șase dormitoare și două piscine.

Christian Wattiau de la Sibarth Real Estate a avut lista, în timp ce Christie’s International Real Estate a oferit servicii de marketing la nivel mondial. Deși prețul final de vânzare nu a fost dezvăluit, reprezentantul Christie a împărtășit faptul că cumpărătorul este un om de afaceri european care intenționează să utilizeze Girasol ca o casă de vacanță.

St. Barts a fost una dintre insulele din Caraibe afectate cel mai mult de uraganul Irma, dar clădirile lui Girasol au rezistat furtunilor.

” Chiar dacă încă se mai lucrează până lucrurile vor fi terminate, insula se va recupera și se va redresa, după cum reiese din această vânzare semnificativă”, a declarat Rick Moeser, directorul executiv al Christie, într-un comunicat de presă.

Girasol este amplasat pe șapte hectare de teren pe plaja Marigot din St. Barts și include 175 de metri de plajă privată. Conform listei, aceste ape sunt clasificate ca arii protejate naturale.

Cele două vile sunt amplasate în spatele unei plantații de nuci de cocos.