În primul trimestru din 2015, banca a înregistrat pierderi de două miliarde de euro. 

Volksbank nu a reuşit anul trecut să treacă testele de stres, în condiţiile în care Banca Centrală Europeană a identificat un deficit de capital de 865 milioane de euro. Pentru a rezolva problema deficitului de capital, instituţia centrală a grupului Volksbank, care include mai multe zeci de bănci regionale, îşi va transfera în 4 iulie serviciile de bază către un alt grup bancar, iar restul operaţiunilor urmează să fie transferate în următorii ani către o bancă de rebuturi (bad bank). 

Transferul va reduce presiunile asupra băncilor regionale care deţin 52% din VBAG. 

Directorul general al Volksbank, Stephan Koren, a afirmat că restructurarea băncii va putea fi realizată fără ajutor suplimentar din partea statului austriac, care deja a injectat 1,35 miliarde de euro şi deţine 43% din VBAG. 

Comisia Europeană a fost de acord cu intervenţia Guvernului austriac în sprijinul VBAG, în 2012, dar a cerut în schimb un program de restructurare care interzice noi injecţii de capital din partea statului. 

În 2012, Volksbanken şi-a redus bilanţul cu aproximativ o treime prin vânzarea diviziei din Europa de Est, Volksbanken International grupului rus Sberbank. 

În România, Banca Transilvania a achiziţionat 100% din acţiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ Bank AG şi WGZ Bank AG. Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

AGERPRES