Aflat în control pe şantierul de la Piaţa Universităţii, primarul general a declarat că este mulţumit de modul cum s-a lucrat până în prezent, ‘oamenii sunt serioşi, sunt în timp în grafic, deci e o lucrare care nu a pus probleme decât din punct de vedre tehnic’.
Potrivit primarului general în acest moment sunt finalizaţi pereţii mulaţi ai parcării subterane (exteriori) şi pilonii, a fost deja turnată placa pentru nivelul subteran 1, iar până la sfârşitul săptămânii viitoare va fi turnată şi placa aferentă nivelului 2.
‘Deja s-a ajuns la minus unu, se lucrează la minus 2, iar dedesubt se lucrează la minus 3, nivelul pe care se armează tot şi se toarnă coloanele pentru a se putea aşeza ultimul plafon. După perioadă de maturare a betonului se vor aduce statuile înapoi şi se va amenaja piaţeta conform concursului câştigat’, a explicat Oprescu.
El a menţionat că se va lucra la interior şi pe perioada iernii.
Edilul şef a mai precizat că această lucrare se justifică întru totul deoarece tariful pe ora de parcare va fi unul mic, este una din intrările în Centrul istoric iar cei care vor veni să-l viziteze vor parca în această zonă până va fi gata şi parcarea de pe Strada Franceză.
‘În felul acesta, nordul şi sudul Centrului istoric sunt asigurate cu parcări, pentru că circulaţia în această zonă va fi pietonală, cu excepţia orelor dimineţii când se va face aprovizionarea’, a mai spus edilul.
Primarul general arătat că preţul acestei lucrări se ridică la aproximativ 12 milioane de lei, fiind construită în parteneriat public privat.
Parcarea de la Universitate este structurată pe trei niveluri şi va avea o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 de locuri pentru motociclete.
Suprafaţa terenului pe care se construieşte parcarea este de 8.507 metri pătraţi iar suprafaţa desfăşurată pe trei niveluri subterane este de peste 14.000 metri pătraţi.