Tăriceanu a atras atenția că acesta este un proiect „din anii '80” și că banii necesari construirii acestui Canal ar trebui redirecționați spre construcția infrastructurii din Moldova și a drumurilor de intrare și ieșire din București spre A2.

„Avem o serie de observaţii privind lista de proiecte pe care guvernul vrea să le adopte în parteneriat public – privat pe care dorim să le discutăm în coaliţie. Susţinem majoritatea covârşitoare a acestor proiecte care sunt incluse pe listă, însă avem o observaţie.

Este vorba de Canalul Bucureşti – Dunăre, care a fost început în anii '80 şi nici atunci nu a fost strict viabil. Am văzut că acum acest canal estse reluat.

Problema lucrărilor este una extrem de delicată care trebuie să se bazeze pe considerente tehnico – economice. Există semne de întrebare serioase cu privire la această lucrare care credem noi că se ridică la un miliard de euro, bani care pot fi folosţi pentru alte proiecte, scrie Digi24.

În loc să punem bani într-un proiect din anii 80, mai bine să ne concentrăm pe proiecte care merită avute în vedere: intrările şi ieşirile din Bucureşti spre A2, infrastructura majoră din Moldova, autostrada Iaşi – Târgu Frumos, sală de sport la Iaşi”, a declarat șeful Senatului.

"Urmează procedura de selecţie şi va începe această investiţie extrem de importantă. Canalul Dunăre – Bucureşti: s-a tot vorbit despre asta. Am avut mai multe discuţii cu doamna prim-ministru, în această primăvară, multe discuţii, şi cu mai mulţi specialişti. Şi am ajuns amândoi la concluzia că chiar este un proiect care merită finalizat şi merită dezvoltat", a declarat Liviu Dragnea săptămâna trecută.