www.tarom.ro
Site-ul operatorului national de transporturi aeriene, cu o grafica oarecum stangace, este disponibil, din pacate, doar in limba engleza. Informatia poate fi in schimb regasita relativ usor, fie prin intermediul butoanelor din partea stanga a ecranului, fie selectand domeniul de interes, prin parcurgerea unei liste care apare in momentul in care apasati pe sageata din dreptul cuvantului select. Anumite parti ale site-ului se afla inca in constructie. Puteti gasi totusi informatii despre orarul zborurilor, serviciile oferite, sediile agentiilor TAROM, formalitatile vamale, posibilitati de inchiriere a unui automobil etc.

www.klm.ro
Site-ul companiei olandeze are, lucru rar printre site-utile firmelor de gen, si o versiune in limba romana. Se remarca designul reusit al site-ului, in ton cu imaginea pe care compania KLM incearca sa o impuna pe piata. Exista o multime de informatii despre serviciile si programele speciale oferite de KLM, grupate in patru sectiuni principale. Se remarca absenta unei harti a site-ului, absenta suplinita de existenta unei pagini cu cele mai frecvente intrebari adresate de clienti companiei (FAQ – in partea de jos a paginii) si de posibilitatea cautarii informatiei cu ajutorul cuvintelor cheie (search).

www.britishairways.com/regional/romania
Aceasta este adresa unde poate fi gasita varianta in limba romana a site-ului renumitei companii britanice de transport aerian. Pot fi accesate din aceasta pagina informatii despre orarul curselor aeriene ale British Airways pe relatia cu Romania, informatii despre ratele de schimb ale diferitelor valute, in raport cu leul, minighiduri turistice, programul pentru pasagerii fideli, oferte speciale si promotii etc.
La momentul realizarii articolului, nu am reusit sa intram pe acest site, serverul gazda fiind probabil „vinovatul”.

www.lufthansa.ro
Am incercat apoi la www.lufthansa.com. Pe pagina de intrare am gasit un instrument de rezervare rapida a biletelor de avion, precum si doua link-uri, unul catre pagina gazda a site-ului principal al companiei (The Group), iar celalalt pentru paginile locale din diversele tari unde compania germana este prezenta. Pentru a ajunge la una din acestea, apasati pe „take off”.

Restul companiilor aeriene internationale prezente in Romania nu au dezvoltat site-uri in limba romana. Totusi, informatii despre orarul zborurilor, promotii, adrese ale agentiilor din tara noastra pot fi gasite si pe site-urile internationale ale acestora. Adresele unde pot fi gasite unele din marile companii aeriene sunt www.aua.com (Austrian Airlines), www.alitalia.it (AlItalia), www.delta.com (Delta Airlines), www.swissair.com (Swissair), www.emirates.com (Emirates), www.thy.com (Turkish Airlines).