Si asa s-a intamplat, se intampla si se va intampla in proportie de 90% din cazuri. Pe langa acest lucru, care trebuie respectat, altfel portofoliul va scadea simtitor, cand lucrurile arata logic si cresterea devine excesiva, este timpul sa vindeti. Dovezile sunt clare ca apa de izvor: SIF-uri in 4 august, RRC in 9 decembrie, SIF-urile din nou in 21 decembrie. Privind graficele acestei actiuni si indice se poate observa o crestere irationala, cumparare impulsiva, urmata de scadere rapida. Ce se intampla cu SIF1 astazi?


Graficul alaturat indica o cumparare impulsiva similara cu cele de mai sus, care nu va avea alt deznodamant decat un top la aceasta valoare. Gap-ul inregistrat intre ultimele doua zile, ca diferenta intre low-ul de azi si topul de ieri, va fi inchis si acest punct se poate considera unul unde se poate contempla o intrare. Volumul de astazi a fost foarte ridicat, dar profilul zilei a fost unul de vanzare. Revenirea la valoarea joasa de deschidere indica foarte clar acest lucru. In acelasi timp pretul, se afla in afara benzii superioare Bollinger unde sta in maximum 5% din cazuri. Deci, cu 95% certitudine putem spune ca SIF1 va reveni imediat sub banda superioara. Imediat sub pret avem indicatorul RSI pentru o perioada scurta de 14 zile. Se observa o divergenta negativa, marcata in rosu, intre RSI si pret la nivelul de peste +70, care avertizeaza asupra scaderii pretului. Pentru confirmare, trebuie sa urmarim si linia de trend ascendent 1-2-3 a indicatorului RSI: o data penetrata, avem un semn de iesire din SIF1.


In concluzie, cresterea excesiva la inceputul zilei de astazi, intoarcerea inchiderii la valoarea de minimum, vanzarea generalizata, combinate cu divergenta negativa vor duce la o scadere a pretului cel putin pana la 2,3, inchizand astfel gap-ul.
Sursa: http://ta.educofin.com