Compania americana Oracle, unul dintre cei mai mari producatori de soft de business din lume, a anuntat o crestere de 28% a profitului inregistrat in primul trimestru fiscal, peste asteptarile analistilor de pe Wall-Street. In ciuda situatiei dificile de pe piata din SUA, vanzarile de software au ramas constante.

Astfel, profitul net al companiei americane, in ultimele trei luni pana la 31 august, a ajuns pana la 1,08 miliarde de dolari, sau 21 de centi pe actiune, de la 840 milioane de dolari, sau 16 centi pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Fara cheltuielile pentru achizitii, Oracle a inregistrat in acest fel castiguri de 29 de centi pe actiune, cu 2 centi peste asteptarile analistilor.

Veniturile companiei au crescut, de asemenea, cu 18%, pana la 5,33 miliarde de dolari.

Vanzarile pentru noua licenta software au crescut cu 14% in perioada analizata, incadrandu-se in previziunile Oracle care miza pe un avans de 10 pana la 20% a vanzarilor.

Rezultatele inregistrate in primul trimestru fiscal au satisfacut investitorii Oracle care se temeau ca situatia dificila de pe piata din SUA va afecta afacerile companiei.

Sursa: USA Today