În primul trimestru din 2015, profitul operaţional a urcat cu 6%, la 1,3 miliarde de euro (1,5 miliarde de dolari). Veniturile nete din investiţii au crescut cu 26%, la 678 de milioane de euro.

Companiile de asigurări din Europa caută metode de a-şi majora câştigurile, după ce programul BCE de achiziţionare a obligaţiunilor guvernamentale a dus randamentele bondurilor pe care le deţin la un nivel record scăzut. Directorul general al Generali, Mario Greco, achiziţionează obligaţiuni guvernamentale, corporatiste şi împrumuturi din afara continentului pentru a spori câştigurile companiei italiene.

Joi, acţiunile Generali au urcat cu 1,9%, la 17,68 euro, la Bursa de la Milano. Anul acesta titlurile au crescut cu 4%.
Nivelul activelor gestionate de Generali a urcat cu 6,5%, la 510,9 miliarde de euro, în primul trimestru din 2015, comparativ cu precedentele trei luni.

Profitul net a crescut cu 3,3%, la 682 de milioane de euro, depăşind estimările analiştilor, de 646 de milioane de euro.

În perioada ianuarie – martie 2015, profitul operaţional pe segmentul asigurărilor de viaţă a crescut cu 8,2%, la 823 de milioane de euro. Catastrofele naturale din Italia şi Europa Centrală au contribuit la un declin de 4,6% al profitului pe segmentul daune şi accidente (property and casualty), la 505 milioane de euro.

La sfârşitul anului trecut, Generali a anunţat că a îndeplinit anticipat obiectivele din planul de reorganizare convenit pentru perioada 2013 – 2015.

Obiectivul companiei era să obţină patru miliarde de euro din vânzări de active, pentru a se concentra pe divizia de asigurări şi pentru a-şi majora capitalul. De asemenea, compania a anunţat un program de două miliarde de euro pentru îmbunătăţirea eficienţei.

'În ultimii doi ani, Generali şi-a continuat strategia de transformare fundamentală a afacerii fără a solicita ajutorul acţionarilor. Ne-am îndeplinit promisiunile şi, prin disciplină şi concentrare, ne-am îndeplinit obiectivele, într-un mediu macroeconomic dificil. Îi lăudăm pe toţi angajaţii noştri pentru că ne-au depăşit aşteptările şi am reuşit să îndeplinim cu un an mai devreme planul nostru de restructurare', a afirmat directorul general al Generali, Mario Greco.

Compania, care operează în peste 60 de ţări şi are 82.000 de angajaţi, obţine aproximativ 10% din profitul operaţional în Europa Centrală şi de Est. De asemenea, al treilea asigurator din Europa a înfiinţat sucursale pe principalele pieţe din Extremul Orient, inclusiv India şi China.

Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

SURSA: Agerpres