În primele trei luni din acest an, profitul net a crescut cu 12%, la 901 milioane de euro (987 milioane de dolari), pe fondul majorării comisioanelor cu 10%. Analiştii se aşteptau la un câştig de 770 de milioane de euro. 

Banca italiană a informat că profitul înregistrat în perioada ianuarie-martie 2017 este mai mult decât suficient pentru a susţine obiectivul Intesa de a acorda dividende de 3,4 miliarde de euro pentru rezultatele din 2017. 

La 31 martie 2017, indicele de adecvare a capitalului se situa la 12,5%, faţă de 12,9% la sfârşitul lunii decembrie, dar rămâne totuşi unul dintre cele mai ridicate din Italia. 

Intesa a precizat că profitul din primul trimestru s-ar fi ridicat la 1,18 miliarde de euro dacă ar fi fost exclusă contribuţia sa la fondul de salvare al băncilor, înfiinţat de Guvernul de la Roma în 2015. În primul trimestru din 2017, veniturile Intesa au urcat cu 1%, la 4,21 miliarde de euro. 

În rândul băncilor italiene, Intesa este o raritate – profitabilă şi bine capitalizată. În timp ce rivalele sale, UniCredit şi Monte dei Paschi, se luptă cu credite neperformante de miliarde de euro, Intesa a reuşit să plătească dividende generoase, în pofida situaţiei economice dificile din Italia. 

Cele mai mari bănci italiene, UniCredit şi Intesa Sanpaolo, sunt prezente şi pe piaţa din România. 

AGERPRES