Există o modalitate de a le avea pe amândouă, amestecând colagen, gelatină de vită și pudră proteică în ceașcă de cafea.
Pudra proteică ar fi o modalitate de a oferi puțin combustibil mușchilor, cu noi dimensiuni de aromă. Cu siguranță, organismul poate produce fiecare dintre aceste adaosuri singur, dar uneori are nevoie de o modalitate de a le suplimenta atunci când dieta este deficitară.
Adăugați gelatină de vită și pudră proteică în cafea
Cea mai benefică poate fi gelatina de vită. O cantitate de aproximativ 9 grame pe lingură de proteină pură înseamnă că nivelul său de proteine este considerabil mai mare decât conținutul de carbohidrați și grăsimi, care vine cu aminoacizi esențiali precum glicina, hidroxiprolina și prolina, potrivit ChowHound.
Aceste ingrediente pot fi de folos celor care suferă de articulații rigide și probleme digestive, cum ar fi sindromul de colon iritabil. De obicei, gelatina de vită este o pudră fără aromă care îngroașă rețete precum smoothie-uri, sosuri și tocane. Adăugarea ei în cafea ar oferi un impuls nutrițional delicat, fără a modifica aroma.
Problema este că gelatina de vită trebuie „înflorită” amestecând-o cu apă rece înainte de a o adăuga în ceva. Acest lucru ajută în mod semnificativ la înmuierea gelatinei, topindu-se în cafea, fără a lăsa cocoloașe.
De ce să puneți colagen și pudră proteică în cafea
Colagenul este alt nutrient care ar putea ajuta corpul. O porție de 14 grame conține aproximativ 12 grame de proteine, opt din cei nouă aminoacizi esențiali și ar putea ajuta la întărirea oaselor, la funcționarea articulațiilor și la îmbunătățirea sănătății pielii, unghiilor și părului. Ca supliment, colagenul poate veni cu sau fără arome.
Colagenul ar putea îngroșa textura cafelei, așa că țineți cont de acest lucru atunci când îl adăugați. Colagenul trebuie amestecat cu apă fierbinte înainte de a fi turnat într-o cafea cu gheață sau rece, pentru a evita cocoloașele.
Dacă obiectivul este creșterea conținutului de proteine din cafea, o lingură de pudră de proteine este mișcarea potrivită. Cu toate acestea, în afară de modificarea gustului, există șansa ca textura cafelei să devină granuloasă, deci este important să alegeți o pudră proteică care se dizolvă bine, cu o aromă care vă place. În plus, puteți folosi un blender pentru a elimina cocoloașele.