Verestoy Attila a candidat pe prima poziţie a listei UDMR pentru Senat în Harghita şi a obţinut mandatul la distribuirea directă, după ce Uniunea a obţinut în judeţ un scor de 85,3%. 

După alegeri, Verestoy a declarat că de la noul Parlament aşteaptă stabilitate, reforme structurale, dar şi dezvoltare economică. 

"În primul rând aştept stabilitate pentru că un guvern care e susţinut de o largă majoritate poate să ofere, într-adevăr, o coerenţă legislativă şi o bună activitate a Executivului. Mă aştept să pornim reformele structurale în sănătate, în învăţământ, probleme cheie pentru viitorul acestei ţări. La fel, îmi doresc ca, într-adevăr, să avem o regândire a dezvoltării pe infrastructură, mai ales în Transilvania, care a lăsat mult de dorit. Avem probleme care trebuie remediate urgent privind alocările pentru localităţile care sunt subdezvoltate (…). Trebuie să creăm locuri de muncă şi pentru asta trebuie să stimulăm nu numai prin declaraţii, dar şi prin măsuri legislative şi ale Executivului, industria autohtonă. Cred că, mai ales în zona noastră, este foarte bine dacă ne aplecăm cu un sprijin gândit şi o strategie pentru micii producători agricoli, pentru fermele familiale", a declarat Verestoy Attila. 

În ceea ce priveşte respectarea drepturilor minorităţilor, senatorul a spus că trebuie rezolvată problema folosirii simbolurilor pentru că "este anacronic ca în secolul 21 să existe dispute pe aceste teme". 

Senatorul Verstoy Attila s-a născut la 1 martie 1954 în Odorheiu Secuiesc. În 1978 a absolvit facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii Bucureşti, iar din 1999 este doctor în chimie anorganică şi protecţia mediului la Universitatea Politehnică, Bucureşti. 

Verestoy Attila ocupă funcţii de conducere la nivel central şi teritorial în UDMR din 1989 şi a înfiinţat fundaţia caritabilă 'Dr. Verestoy Attila'. Se află la al şaptelea mandat consecutiv de senator, la care se adaugă perioada cuprinsă între 1990 şi 1992 când, de asemenea, a fost prezent în Parlamentul României. El este unul dintre cei doi parlamentari care activează neîntrerupt în Parlament, din 1990 până azi și vor activa și pentru următorii patru ani. Al doilea este tot un membru UDMR, Marton Arpad, deputat de Covasna.

Senatorul UDMR este şi unul dintre cei mai bogaţi parlamentari. Potrivit ultimei declaraţii de avere făcute publice, Verestoy Attila deţine mai multe suprafeţe de teren în Bucureşti, Harghita şi Ilfov, două case în Ilfov, respectiv Cristuru Secuiesc, un apartament în Odorheiu Secuiesc şi alte două în Bucureşti. De asemenea, senatorul UDMR are un autoturism BMV X3 şi un altul Audi S8, o colecţie de bijuterii estimată la 58.000 euro şi o colecţie de tablouri evaluată la aproximativ 25.000 euro. 

În declaraţia sa de avere, Verestoy Attila a specificat că deţine, el sau soţia sa, sume în mai multe conturi, depozite bancare şi fonduri de investiţii, atât în euro, cât şi lei, la bănci sau fonduri de investiţii din ţară sau străinătate. Conform sursei citate, senatorul UDMR deţine 1.978.184 euro la un fond de investiţii din Monaco, 2.334.456 euro la un fond din Elveţia şi 1.314.120 euro într-un depozit de la o bancă din Austria, dar şi un depozit de 1.652.800 euro, la o bancă din România. De asemenea, acesta are mai multe conturi, depozite sau plasamente la fonduri de investiţii şi la alte bănci din ţară şi străinătate. Verestoy şi-a făcut public şi portofoliul deţinut în urma investiţiilor pe bursă şi a trecut în declaraţia de avere şi mai multe împrumuturi acordate. 

În 2015, Verestoy a câştigat sume importante de bani din dividende, dobânzi, dar şi din vânzarea acţiunilor deţinute la Transgaz, prin Bursa de Valori Bucureşti. Potrivit declaraţiei de interese, senatorul UDMR este acţionar la mai multe firme. 

Verestoy Attila este căsătorit, are un copil şi doi nepoţi. 

AGERPRES