„Nu sunt suficienți oameni. Nu pot sublinia suficient acest lucru, nu sunt destui oameni”, a spus Elon Musk, potrivit CNBC.

Miliardarul a spus că natalitatea scăzută  este „unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație”.

Comentariile sale vin pe măsură ce un număr tot mai mare de oameni decid să nu aibă copii, invocând preocupări precum schimbările climatice și inegalitatea.

Elon Musk a adăugat că prea mulți „oameni buni și inteligenți” cred că sunt prea mulți oameni în lume și că populația crește scăpată de sub control.

„Este complet opusul”, a precizat Musk, îndemnând oamenii să se uite la date. „Dacă oamenii nu au mai mulți copii, civilizația se va prăbuși. Ia aminte.”

Întrebat dacă acesta este motivul pentru care are atât de mulți copii, Elon Musk, tatăl a șapte copii, a spus că încearcă să dea un exemplu bun, adăugând că trebuie să practice ceea ce predică.

Elon Musk, avertisment sumbru pentru civilizație

Analiștii de la Morgan Stanley au declarat într-o notă pentru investitori din iulie că „mișcarea de a nu avea copii din cauza temerilor legate de schimbările climatice este în creștere și are un impact asupra ratelor de fertilitate mai rapid decât orice tendință anterioară în domeniul scăderii fertilității”.

Pentru a-și susține argumentul, ei au indicat sondajele, cercetările academice și datele Google care arată că schimbările climatice accelerează direct și indirect scăderea ratelor de fertilitate.

Cercetătorii de la UCLA au arătat că numărul nașterilor din SUA a scăzut în cele nouă luni după un eveniment de căldură extremă, în timp ce un studiu efectuat pe 18.000 de cupluri din China anul trecut a arătat că schimbările climatice și, în special, poluarea cu particule au fost asociate cu o creștere cu 20% probabilitatea de infertilitate.

Desigur, dacă toată lumea ar înceta să aibă copii, atunci umanitatea ar înceta în cele din urmă să mai existe. Un grup marginal de anti-nataliști cred că este exact ceea ce ar trebui să se întâmple, dar majoritatea oamenilor nu împărtășesc această opinie.

CNBC relatează că mulți oameni văd că a avea copii este un drept fundamental al omului și care poate aduce fericire și bucurie familiilor.