Nu vorbim aici de citate motivaționale culese de pe Facebook, ci de studii sociologice academice, citate de profesorul Tal Ben Shahar de la Harvard. Concluziile cercetărilor din cele mai prestigioase universități din lume au fost prezentate la București în cadrul Conferinței Globale IAA, care se desfășoară zilele acestea în Capitală.

Alături de Tal Ben Shahar, pe scenă s-au mai produs și alți vorbitori de top din lume, fiecare individualizat după o anumită experiență. Este cazul lui Marian Goodel, CEO-ul festivalului „Burning man” care se desfășoară anual în deșertul Nevada și se definește ca o oportunitate de expresie a sinelui. Ceea ce este special cu acest eveniment care adună zeci de mii de oameni, este faptul că nimic nu se vinde acolo, cu excepția cafelei și a apei, iar petrecerile, muzica și shoul sunt organizate chiar de către participanți.

O altă prezență notabilă pe scena festivaluluio a constituit-o Robbie Douek de la RFRSH Entertainment care a explicat conceptul de ESports. Este vorba despre jocuri pe computer care au depășit compurterul personal și au acum loc pe stadioane în prezența a multe mii de oameni care urmăresc live desfășurarea ostilităților și aplaudă sau se întristează ca la orice meci de fotbal al echipei favorite. Doar că publicul țintă este format în mare din tineri între 18 și 25 de ani.

Conferința este organizată de Imnternational Advertising Asociation (IAA), filiala din România, în colaborare cu rețeaua internațională. Aceasta este o organizație tripartită din industria de comunicare, care reunește clienții de publicitate, agențiile de creație și media.

CapitalTV a produs o ediție despre acest eveniment, având-o ca invitată pe Diana Flutur, directorul conferinței. Amănunte aici: