InBev România va suspenda, în perioada 1 octombrie 2009 – 31 martie 2010, activitatea fabricii de bere din Blaj, din cauza scăderii cererii, şi va trimite în şomaj tehnic 110 angajaţi ai unităţii de producţie, a anunţat compania.

„Măsura a fost luată ca urmare a scăderii cererii, determinată atât de contextul economic, cât şi de sezonalitate. În această perioadă, vom continua producţia de bere în fabrica noastră de la Ploieşti”, se arată într-un comunicat al companiei.

Angajaţii afectaţi vor primi, pe perioada de şomaj tehnic, toate drepturile prevăzute de legislaţie şi de contractul colectiv de muncă, potrivit sursei citate.

„Fabrica producătoare de malţ rămâne operaţională, iar pentru a minimiza efectele asupra celorlalte departamente se va recurge, acolo unde este posibil, la soluţia rotaţiei de personal. Principalele argumente ale acestei decizii sunt evitarea concedierilor, optimizarea raportului cerere-ofertă şi menţinerea poziţiei competitive a InBev România pe piaţă”, se mai arată în comunicat.

InBev România produce mărcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau şi Noroc.