Procter & Gamble (P&G) va inaugura la sfârşitul lunii septembrie, la Urlaţi, o fabrică de şampoane şi produse de îngrijire a părului, în care au fost investiţi peste 100 de milioane de dolari.

Fabrica de la Urlaţi, prima investiţie greenfield a P&G din România, va fi inaugurată pe 29 septembrie.

Investiţia este desfăşurată pe o suprafaţă de 25 de hectare, care va asigura spaţiul necesar pentru o viitoare extindere a capacităţii de producţie. Procter & Gamble este prezent în România din 1992.

În 1995, P&G a achiziţionat o fabrică de detergenţi şi înălbitori la Timişoara, investiţia iniţială depăşind 40 de milioane de dolari.

Grupul american este prezent pe piaţa românească prin intermediul subsidiarei Procter&Gamble România, care include diviziile Procter&Gamble Marketing, Procter&Gamble Materials Management, Procter&Gamble Distribution şi fabrica de detergenţi şi înălbitori de la Timişoara. Portofoliul grupului cuprinde produse din gamele de îngrijire a sănătăţii, produsele de curăţat, de îngrijire personală, de îngrijire feminină şi a copiilor, precum şi mărcile companiilor Gillette şi Wella.

SURSA: Mediafax