Sindicaliştii Sanitas pichetează astăzi sediul Ministerului Muncii, eveniment care face parte din seria de proteste pregătite de angajaţii din Sănătate. Mai mult, planul prevede şi un miting de amploare în luna aprilie. Nemulţumirile au început încă de săptămâna trecută, atunci când 280 de sindicalişti au pichetat Ministerul Sănătăţii. Aceştia au transmis, după întâlnirea cu Pintea, că apreciază reluarea dialogului, însă raportarea sporurilor la salariul din 2019, pentru toţi angajaţii din Sănătate şi Asistenţă socială, alături de eliminarea sporului de continuitate din plafonul de 30% sunt condiţii ne-negociabile la care nu vor renunţa până nu vor fi satisfăcute.

Sanitas anunţă că, miercuri, între orele 11.00 şi 13.00, pichetează sediul Ministerului Muncii din Bucureşti.

Sindicaliştii Sanitas pun în discuţie necesitatea asigurării finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul statului, prin CNAS – în calitate de gestionar al Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

„Reprezentanţii Sanitas au subliniat de mai multe ori, pe parcursul discuţiilor, că raportarea sporurilor la salariul din 2019, pentru toţi angajaţii din Sănătate şi Asistenţă socială, precum şi eliminarea sporului de continuitate din plafonul de 30% sunt condiţii ne-negociabile! Apreciem ca importantă reluarea dialogului cu factorii de decizie şi intenţia asumată de a organiza o întâlnire la nivelul Guvernului, însă până atunci, Federaţia Sanitas va continua acţiunile de protest conform programului stabilit”, au transmis reprezentanţii Sanitas, după discuţia cu Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Programul protestelor prevede şi un miting de amploare, la Bucureşti, în luna aprilie.

Pintea spunea, miercuri, după discuţiile cu sindicaliştii din sistemul sanitar, că nu se vor face concedieri în sistem, nici acolo unde se va schimba numărul de paturi în unele secţii. Aceasta considera că ”nu ar trebui să continue aceste pichetări”, iar protestatarilor nemulţumiţi de majorarea salarială le-a transmis că ”o sută de lei este o majorare salarială, nu este o scădere, până la urmă”.