Soția lui Derek Chauvin, polițistul care a declanșat protestele violente și haosul din Statele Unite ale Americii, după ce a ucis un cetățean american de culoare, a intentat divorț.

Chauvin l-a ucis cu sânge rece pe George Floyd stând cu piciorul pe gâtul său timp de opt minute, în timp ce acesta era la pământ și nu putea să reacționeze.

A cerut siguranță și intimitate

Kellie Chauvin, soția polițistului, s-a declarat devastată de moartea lui George Floyd, precizând că toate gândurile sale se îndreaptă spre familia sa, cei dragi lui și toți cei care suferă din cauza acestei tragedii.

Ea a cerut disoluția mariajului ei cu Derek Chauvin.

Femeia a cerut, de asemenea, ca familia și copiii să îi fie lăsați în pace și să le fie acordată siguranță și intimitate.

Ea a precizat că fiii săi sunt dintr-o altă căsătorie și că nu are copii cu Chauvin, conform nbcnews.com.

Kellie Chauvin este o fostă câștigătoare a concursului de frumusețe Mrs Minnesota. Anunțul intenției de a divorța a fost făcut prin avocatul său.

Derek și Kellie Chauvin sunt căsătoriți de 10 ani.

Se cere chiar condamnarea la moarte

Derek Chauvin a fost arestat, vineri, și acuzat de crimă de gradul trei și omor prin imprudență de gradul doi în cazul morții lui George Floyd.

Sora lui George Floyd a cerut arestarea polițiștilor implicați în incidentul care a dus la moartea fratelui ei. Fratele victimei a cerut chiar condamnarea la moarte a unuia dintre agenți.

Cei patru polițiști au fost concediați, dar Bridget Floyd spune că aceștia ar trebui condamnați pentru crimă.

Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a mobilizat joi gărzile naţionale, în faţa revoltelor care au izbucnit în Minneapolis.