Gigantul Facebook a hotărât să nu semnaleze mesajele preşedintelui american Donakd Trump, care se declară victima cenzurii politice şi a intrat în război cu Twitter, care i-a suprimat un tweet cu privire la revoltele din Minnesota, provocate de moartea lui George Floyd, un afroamerican, într-o arestare în forţă.

Zuckerberg a explicat decizia

Fondatorul reţeleide socializare Mark Zuckerberg şi-a explicat opţiunea într-o postare, scrie news.ro.

”Ştiu că mulţi oameni sunt supăraţi pe noi pentru că nu ammoderat postările preşedintelui (Donald Trump), însă noiconsiderăm că trebuie să permitem orice exprimare, atât timp cât nu implică un risc iminent”, apreciază el. Zuckerberg a apărat deja această poziţie la Fox News, postul preferat al locatarului Casei Albe.

”Noi avem o politică diferită. Am pur şi simplu convingerea că Facebook nu ar trebui să fie arbitrul adevărului a ceea ce oamenii spun pe Internet”, a declarat el.

În urma acestor declaraţii, numeroşi navigatori pe Facebook l-au atacat, apreciind că îi ia partea lui Trump. Twitter a semnalat un tweet al lui şefului statului american drept ”apologia violenţei”, însă postarea poate fi vizualizată.

Preşedintele american a reacţionat faţă de revoltele de la Minneapolis, în Minnesota, provocate de moartea lui George Floyd în timpul unei arestări în forţă.

”Jafurile vor fi primite imediat cu gloanţe. Mulţumesc!”, a scris Trump în acest tweet. Marcarea acestui mesaj l-a determinat pe Trump să semneze un decret cu privire la reţelele de socializare, vizând să limiteze protecţia şi marja de care acestea beneficiază în moderarea conţinuturilor publicate de către utilizatori.