În partea a doua a documentarului ”Harry & Meghan”, realizat de Netflix, prințul Harry a venit cu o nouă dezvăluire, menită să pună și mai mult gaz pe foc în relația sa cu Familia Regală.

El a povestit un episod care a avut loc în ianuarie 2020, la Sandringham House. Acea întâlnire cu familia sa a pus cruce relației cu fratele său, prințul William, și cu tatăl său, regele Charles, scrie Us Magazine.

Ce i s-a propus prințului Harry la întâlnirea din 2020

„Am venit cu aceeași propunere pe care o făcusem deja publică (renunțarea la statutul de membri ai Familiei Regale. Dar, când am ajuns acolo, mi s-au oferit cinci opțiuni”, a explicat ducele de Sussex, menționând că Meghan Markle nu a fost invitată la acea întâlnire.

„Au fost puse pe tavă cinci opțiuni, toate de a fi exclus. Am ales varianta a treia, adică ceva ce propunea jumătate înăuntru, jumătate afară”, a povestit el. Harry a relatat că și-a dat seama rapid că viitorul lui și al lui Meghan „nu se putea decide în discuții sau dezbateri” la momentul respectiv.

„A fost terifiant, pentru că fratele meu țipa la mine, iar tata spunea lucruri care nu erau adevărate. Bunica mea, Regina Elisabeta a II-a, stătea acolo, liniștită, înțelegând perfect totul”, a povestit Harry, fără a o învinui pe regină pentru reacția ei.

Care a fost cel mai dureros moment

„Trebuie să înțelegeți că, din perspectiva familiei, există anumite moduri de a face lucrurile, iar misiunea, obiectivul, responsabilitatea lor sunt reduse la un sigur lucru: instituția.”

Potrivit lui Harry, cel mai dureros lucru a fost prăpastia care s-a căscat între el și William. ”Cea mai tristă parte a fost această fisură creată între mine și fratele meu, astfel încât el a trecut acum de partea instituției”, a continuat Harry. „Oarecum este de înțeles. Aceasta este moștenirea lui. Deci, într-o oarecare măsură, este conștient că o parte din responsabilitatea sa este supraviețuirea și continuarea acestei instituții.”, a mai spus el.

În documentarul Netflix, ducele de Sussex a mai vorbit despre prințul William, relatând că ar fi existat unele înțelegeri între Familia Regală și presa din Marea Britanie. Harry s-a referit la anumite „informații constante despre alți membri ai familiei, despre favoruri”.

În ianuarie 2020, Palatul Buckingham şi regina Elisabeta a II-a au anunţat că Harry şi Meghan nu vor mai utiliza titlurile de „alteţe regale” şi nu vor mai beneficia de fonduri publice, în cadrul unui acord pentru a pune capăt crizei declanşate de cuplu după ce a anunţat că vrea să-şi reducă îndatoririle şi să petreacă mai mult timp în America de Nord.