Evenimentele din Turcia şi din marile oraşe europene au readus în atenţia românilor vacanţele interne, fie este vorba despre litoral, despre Transilvania, Bucovina, Maramureş sau despre zona montană. Pe lângă această particularitate a anului 2016, portalul de rezervări online HotelGuru.ro a înregistrat în acest an o creştere a numărului de căutări de opţiuni de cazare în destinaţii estivale, inclusiv în resorturile de la malul mării, dar şi către băile cu ape minerale din zona Transilvaniei. 

Conform feedback-ului înregistrat, românii au apreciat ambientul şi serviciile de calitate din hotelurile şi pensiunile alese, dar au reproşat în special aspecte legate de curăţenia în camera de hotel şi de muzica dată prea tare după lăsarea serii. Conform HotelGuru.ro, preţul pentru o noapte de cazare la malul Mării Negre, la finalul lunii august, începe de la 100 lei la o pensiune de 2 stele din staţiunea Costineşti şi ajunge până la 1.100 lei, într-un hotel de 5 stele în staţiunea Mamaia. 

O altă destinaţie preferată de români a fost Transilvania, în special datorită ştrandurilor, băilor şi centrelor de tratament cu ape termale din această regiune. Printre cele mai populare destinaţii de anul acesta se numără ştrandul de la Praid, Lacul Ursu din Sovata, Lacul Colibiţa, ştrandul Nord Vest Termal Park din Satu Mare, Băile Figa, Aquastar Satu Mare şi Ocna Şugatag. Românii au ales aceste zone pentru relaxare, dar şi pentru tratarea unor afecţiuni medicale. Turiştii pot găsi cazare în aceste localităţi începând de la 60 lei/persoană/noapte. AGERPRES