Cardul cu display este o tehnologie nouă care a fost implementată prima dată în 2010 în Taiwan și Turcia și în 2011 în România. Fiecare nou tip de card prezintă un mic ecran și unul sau mai multe butoane sensibile la atingere, pe care utilizatorul le poate folosi pentru a genera inoformație (numere și/sau text) pe afișaj. Posesorii acestor tipuri de carduri pot genera o parolă doar prin simpla apăsare a unui buton de pe card.
Parola, afișată o singură dată, este apoi utilizată pentru a adăuga un nivel de securitate suplimentarprocedurii de autentificare pentru tranzacții online. Având în vedere faptul că parola se schimbă la fiecare utilizare, aceasta nu poate fi interceptată sau reutilizată, protejând astfel sistemul de atacuri de tip phishing sau de altă natură. Cardul se numește Credit Europe Net și va avea funcțiile unui card de debit, precum și ale unui dispozitiv clasic de generare a parolei pentru autentificare în contul de internet banking.
Etem Birinci, vicepereședintele Credit Europe Bank spune că, „după această fază pilot, banca are de gând să atașeze noului card și alte tipuri de facilități, gen afișare sold și introducerea cardului de credit”. Banca și-a propus ca target de vânzări emiterea unui număr de 10.000 de carduri cu display.