"Siria (…) îi va surprinde pe agresori aşa cum i-a surprins în timpul războiului (israeliano-arab) din Octombrie (1973) şi va fi cimitirul agresorilor", a spus şeful guvernului de la Damasc, citat de televiziunea de stat siriană.

Războiul din Octombrie, sau războiul de Yom Kippur, a fost declanşat de o ofensivă surpriză lansată de Egipt şi Siria contra Israelului, care a provocat grave pierderi statului evreu, înainte ca acesta să sfârşească totuşi prin a se impune după trei săptămâni de lupte grele, şi cu preţul a 2.650 de morţi.

Noul avertisment al regimului sirian intervine în contextul în care mai multe ţări occidentale par pe punctul de a lansa o acţiune militară contra regimului, pentru a-l "pedepsi" pentru presupusul atac cu arme chimice din 21 august, din apropiere de Damasc.
"Ameninţările lor colonialiste nu ne terorizează, datorită voinţei şi hotărârii poporului sirian, care nu acceptă să fie umilit", a continuat primul ministru.

Oficialul de la Damasc a repetat, după cum susţine puterea siriană de când este acuzată pentru atacul din 21 august, că ţările occidentale mint atunci când impută acest atac regimului, ceea ce le-ar oferi un pretext pentru o lovitură. "Primul ministru asigură (…) că ţările occidentale, cu SUA în frunte, inventează scenarii mincinoase şi pregătesc pretexte fictive pentru a interveni militar în Siria", a transmis televiziunea de stat siriană.
Sursa: Agerpres