”România are nevoie de energie electrică produsă pe cărbune. Povestea asta cu ''să închidem minele şi centralele pe cărbune' este o poveste veche. Cred că de prin anii '96-'97 tot trebuie să închidem. Eu zic că nu trebuie să închidem. Eu zic că trebuie să avem energie şi hidro, şi nuclear, şi regenerabile, şi cărbune, dar cu restructurările, eficientizarea şi cu investiţiile în mediu necesare”, a declarat premierul în cadrul şedinţei de guvern.

El a subliniat că România are un acord cu instituţiile financiare internaţionale, chestiunile rămase în discuţie cu finanţatorii externi fiind creşterea preţului la gazele naturale şi eficientizarea domeniului energetic. Victor Ponta a anunţat că ministrul Economiei, Andrei Gerea, va pregăti pentru luna aprilie un plan de propuneri concrete în zona producţiei de energie electrică.

Ministrul Economiei a confirmat: ”Sigur. Asta a fost propunerea pe care am făcut-o delegaţiei FMI şi Comisiei de a nu se lua nicio măsură până-n acest moment până nu se definitivează o analiză care trebuie să răspundă unor cerinţe evidente din partea acestui domeniu. Şi ne-am înţeles că avem la dispoziţie o lună în care noi să putem propune un plan viabil”. (Sursa: Agerpres)