Brava3D este primul canal pan-european 3D, oferind un mix de muzică clasică, operă şi balet la calitate 3D.

 “3DTV efectiv oferă o nouă dimensiune a vizionării programelor TV şi creează o nouă experienţă TV de nivel premium, completând technologia HD. Ca un pionier al 3D, ASTRA este foarte mulţumită de noul acord cu Brava3D. Odată cu creşterea continuă a pieţei 3DTV există şi o creştere a cererii pentru programe 3D de înaltă calitate. Tehnologia de transmisie prin satelit este ideală pentru a satisface cererea televiziunilor pentru capacitate şi aşteptările telespectatorilor pentru calitate ridicata la nivel de transmisie”, a declarat Bill Wijdeveld, Managing Director al ASTRA Benelux.

Piaţa 3DTV se dezvoltă într-un ritm alert. Conform unui studiu realizat recent de Informa Telecoms & Media, 25 de milioane de gospodării europene cu acces la TV vor avea un televizor 3D până în 2015.

Brava3D este transmis pprin intermediul satelitului ASTRA 3B situat pe poziţia orbitala ASTRA 23.5° Est,  pe frecvenţa 11778,00 MHz, polarizare verticală. Brava 3D este temporar liber la transmisie – fără codare pe satelit.

Pe satelitul ASTRA 23.5° Est, canalul ASTRA 3D (transmis necodat) poate fi recepţionat pe frecvenţa de 11720,00 MHz polarizare orizontală.