Casele active sunt ”the next big thing” în piața de imobiliare și, deși sunt deja extrem de populare în țările scandinave, dar și în Germania și Austria, câștigă teren în multe alte țări, printre care și România. Satul Scandinav este un proiect ambițios, care redefinește conceptul de locuință, prin bifarea tuturor dorințelor pe care le poate avea un viitor proprietar: confort, costuri reduse de întreținere, sustenabilitate, acces la facilități, design modern și spațiu verde.

 

Aproape de București, departe de poluare și zgomot

Ai crede că un astfel de proiect ar putea fi posibil într-o zonă izolată, departe de orașe, însă, Satul Scandinav se află aproape de București, în Snagov. Un loc ales strategic pentru a crea un complex de case care să ofere beneficiile de a sta la sat – liniște, natură, nivel de poluare redusă -, dar cu avantajele de a avea o casă modernă, într-un ansamblu rezidențial premium, care oferă toate facilitățile necesare de a te simți ca într-o vacanță.

 

O casă activă – o casă cu costuri 0 de întreținere

O casă activă este evaluată pe baza interacțiunii dintre consumul de energie, condițiile climatice interioare și impactul asupra mediului. Mai exact, casele active creează un mediu mai sănătos și mai confortabil pentru locuitorii săi, sunt independente energetic, sunt mai durabile și au un impact pozitiv asupra mediului.

 

Casele din Satul Scandinav au un sistem automatizat de ventilaţie şi reglare a umidităţii, noxelor, eliminare a aerului viciat cu recuperare de căldură asistată IT, care schimbă întregul aer din interior cu aer proaspăt de mai multe ori pe zi. Sistemele de pompe de căldură aer-aer respectiv aer-apă sunt conectate la panourile fotovoltaice care generează energia necesară întreţinerii acestor sisteme, astfel încât costurile să ajungă cât mai aproape de 0.

 

Un complex rezidențial altfel

Pe lângă faptul că poți fi proprietarul unei case independente energetic, cu o arhitectură care impresionează de la prima vedere și  în care singura investiție este la achiziționare și la mobilare, Satul Scandinav pune la dispoziția locuitorilor săi o serie de facilități care te duc cu gândul la un resort: piscină, jacuzzi exterior, saună scandinavă, zonă de barbeque, zonă de petrecere, teren de sport multifuncțional, loc de joacă pentru copii și ponton pe lacul Snagov. În plus, urmărind să completeze un stil de viață modern, proiectul este gândit ca parte dintr-o comunitate locală, de aceea locuitorii săi vor avea acces la școli internaționale, restaurante  și magazine.

 

Proiectul se află în prima fază, iar complexul rezidențial este format din 14 case inteligente, dar numărul lor va crește până la finalizarea celei de-a treia fază a proiectului.  Toate cele trei tipuri de case sunt extrem de spațioase, au bucătării și băi complet mobilate și utilate, locuri de parcare, teren privat și acces la toate facilitățile complexului.