Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc anunță începerea lucrărilor autostrăzii Comarnic-Brașov. „Semnăm contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian şi drum de legătură, în lungime 6,3 km (autostrada) + 3.7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median). Sectorul respectiv face parte din lotul 2, respectiv tronsonul Comarnic – Brasov, al autostrazii Bucuresti – Brasov, care va avea 168 de kilometri. Este vitală construcția autostrăzii Comarnic-Brașov pentru Valea Prahovei”, ne-a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
 
Contractul va fi semnat de CNAIR cu asocierea SC Alpenside SRL – SC Secialist Consulting SRL, prețul este de 118 milioane de lei, fără TVA, respectiv 30 de milioane de euro cu tot cu TVA, iar procedura de licitație a fost demarată în iulie 2015.

„Până la definitivarea tronsonului Ploieşti – Braşov, am anunţat că unul dintre tronsoanele centrale Comarnic-Braşov l-am găsit prin sertare. Împreună cu domnul Ioniţă (directorul CNAIR, n.r.) am reuşit să-l deblocăm şi iată că astăzi semnăm contractul. Durata de execuţie va fi 24 de luni, din care 6 luni înseamnă proiectare. Vreau să atrag atenţia constructorului că nu mai tolerăm întârzieri, extensii de timp… Vreau lucruri de calitate. Sunt 24 de luni, asta înseamnă că în 2019 vom circula pe acest lot de autostradă”, a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.