Baneasa Business & Technology Park (BB&TP) a anuntat semnarea primelor contracte de inchiriere pentru cele doua cladiri de birouri care vor fi livrate in luna octombrie a acestui an. Printre firmele care au contractat spatii sunt: Moeller Electric, DuPont si F. Zanti Com. 

“Negocierea si semnarea contractelor de inchiriere cu primii clienti ai Baneasa Business & Technology Park reprezinta un moment important in derularea proiectului nostru. In prezent, spatiul de birouri este inchiriat in proportie de 85%, urmand sa anuntam in viitorul apropiat numele celorlalti chiriasi”, declara Nicolae Calinoiu, manager general al Baneasa Business & Technology Park. 

Spatiile inchiriate de acesti clienti in cadrul BB&TP au suprafete cuprinse intre 120 mp si 2.200 mp utili, fiind situate in prima dintre cele doua cladiri de birouri. In viitoarele birouri vor functiona peste 1.000 de persoane, ce activeaza in cadrul celor 12 companii care au semnat pana in prezent contracte de inchiriere. 

“Ne place ca este un proiect gandit in ansamblu de la inceput. Pe langa faptul ca are un aspect modern si tehnologie de ultima ora, ai avantajul locurilor de parcare si a platformei comerciale  din apropiere. Am studiat mult piata inainte de a lua o hotarare si ne-am convins ca pentru o firma de renume international cum este Moeller, acesta este locul potrivit”, spune Dinu Fetcu, director comercial al Moeller Electric. 

In prezent, lucrarile de constructie la primele doua cladiri cuprinse in parcul de afaceri se afla intr-un stadiu avansat. Structura este finalizata si acum se lucreaza la fatada si la sistemele de instalatii. Intregul proiect BB&TP se desfasoara in cinci etape si va avea la finalizare 160.000 mp de spatii de birouri clasa A si A+, distribuiti in 11 cladiri. 

Prima faza a parcului de afaceri va totaliza 26.000 mp de spatii de birouri tip clasa A+, reprezentand o investitie de 35 milioane de euro, din cele 250 milioane de euro planificate pentru intreg parcul de afaceri. In BB&TP fiecare cladire de birouri va avea ca spatii pe etaj suprafete de minim 2.700 mp. De asemenea, in prima faza de dezvoltare se vor realiza 795 de spatii de parcare, reprezentand o rata de un loc pentru fiecare 48 mp spatiu de birouri.

 

Sursa: Capital