Primarul Brașovului, revoltat de profesorii care cer bani: Fondul clasei nu mai există, cererile sunt intolerabile

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a precizat că a primit numeroase sesizări de la părinți cu privire la profesorii care cer bani pentru hârtie igienică sau pentru săpun. Acesta a avut un mesaj pentru profesorii care încă cer bani pentru fondul clasei, subliniind că este împotriva acestui demers.

Primarul spune că părinții nu ar trebui să plătească bani pentru îmbunătățirea actului școlar în cadrul unităților școlare, precizând, totodată, că fondul clasei nu mai există formal și că nu ar trebui să existe nici informal.

„În urma sesizărilor venite din partea mai multor părinți cărora li s-au cerut bani pentru diverse dotări igienico-sanitare în școli, de la săpun la hârtie igienică vin să fac câteva clarificări: sunt total împotriva acestui gen de demers. Părinții nu trebuie să dea bani pentru îmbunătățirea actului școlar în incinta unităților școlare. „Fondul Clasei” nu mai există formal, iar el nu trebuie să existe nici informal. Primăria Municipiului Brașov este cea care bugetează astfel de nevoi de cheltuieli, la cererea instituției școlare”, a explicat primarul Allen Coliban.

Profesorii au fost informați că trebuie să solicite bani de la primărie

Allen Coliban a precizat că i-a informat pe profesori asupra faptului că trebuie ca școlile să ceară bani de la primărie, nu de la părinți.

„Am semnat în data de 9 septembrie 2021 o adresă către unitățile de învățământ prin care este evidențiat următorul fapt: „în cazul în care nu dispuneți de fonduri suficiente, vă rugăm să solicitați fundamentat suplimentarea acestuia, cu ocazia următoarelor rectificări bugetare” .

Îi rog pe toți directorii unităților de învățământ din Municipiul Brașov să se folosească de această adresă, să solicite fonduri suplimentare, dacă este nevoie și să-i informeze pe profesori că nu este tolerabilă cererea de fonduri de la părinți”, a precizat primarul orașului Brașov.

 

Sursă foto: Dreamstime