În acest spaţiu oamenii vor avea posibilitatea să-şi achite obligaţiile către bugetul local, amenzile, taxele şi impozitele, dar să şi plătească diverse facturi, de la cele pentru energie, până la bilete de tren sau avion. 

Noul spaţiu are o suprafaţă de 1.100 de metri pătraţi, este prevăzut cu ghişee deschise, cu lumină naturală, locuri pentru completat documentaţiile, dar şi cu un birou special unde se asigură consultanţă în întocmirea declaraţiilor ce trebuie depuse de către contribuabili, conform Agerpres.

"În vechea locaţie, condiţiile nu erau tocmai cele pe care le doream noi, pentru că aveau de suferit, în egală măsură, atât colegii mei din Primărie, cât şi cetăţenii care veneau să-şi achite taxele şi impozitele. Scopul acestei investiţii a fost acela de a creşte eficienţa colaborării dintre colegii din Primăria Deva şi cetăţeni. Aici se pot plăti obligaţiile la bugetul local, chiar şi amenzile, dar şi facturile la utilităţi. Sunt convins că relaţia cetăţean-funcţionar va funcţiona mult mai bine, de acum înainte", a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea. 

La rândul său, şeful Serviciului Taxe şi Impozite Locale Deva, Carla Popa, a menţionat că activitatea funcţionarilor în relaţia cu cetăţenii va fi mult îmbunătăţită. 

"În vechiul spaţiu era foarte greu de lucrat. Pe holurile înguste ale vechiului sediu oamenii trebuiau să stea în picioare, era întuneric. Nu erau condiţii pentru completarea unor documente. Acum toate birourile sunt dotate cu mese şi scaune pentru oameni şi, într-un birou de la intrare, se poate asigura asistenţa necesară pentru completarea documentelor", a spus Popa. 

Conform acesteia, în mall-ul de servicii se mai pot plăti facturi, rovigneta, se pot asigura servicii de încărcare a cartelelor de telefonie. De asemenea, se pot cumpăra bilete de tren sau de avion. 

Spaţiul în care funcţionează mall-ul de servicii este situat în imediata vecinătate a Primăriei Deva şi este închiriat în baza unui contract aprobat de consilierii locali. Chiria pe lună este de aproximativ 8.000 de euro pentru o suprafaţă de 1.100 de metri pătraţi, au precizat reprezentanţii autorităţii locale. 

Mall-ul de servicii se va deschide pentru public luni, la ora 8,15, până atunci activitatea serviciului de taxe şi impozite locale fiind suspendată în vederea mutării echipamentelor.