Pet Airways este o companie aeriană un mai specială pentru că în aeronavele sale se află numai pisici şi câini, cu excepţia, bineînţeles, a pilotului.

Există mâncare specială pentru câini şi pisici. Există chiar hoteluri destinate patrupedelor apropiate omului. De acum, animalele vor avea şi o companie aeriană numai a lor. Primul zbor a avut loc în cursul zilei de ieri, locul de decloare fiind un mic aeroport din Farmingdale, New York.

Personalul companiei se comportă extrem de frumos cu „pasageri””, spune James Gentiliani, un american care posedă un labrador pe nume Bear.

149 de dolari, o cursă

Pet Airways a fost fondată în 2005, iar primul zbor, cel de ieri, a fost asigurat de către un Beechcraft 1900 furnizat de Suburban Air, aparat care poate transporta până la 50 de câini şi pisici. În afară de pilot, în avion mai urcă un copilot şi un expert în dresaj.

În ceea ce priveşte tarifele unei curse, acestea nu sunt foarte mici. De exemplu, o călătorie „dus” pe ruta New York – Chicago, New York-Los Angeles sau Los Angeles-Chicago costă 149 de dolari.

Animalul trebuie adus cu cel puţin 2 ore înainte de decolare pentru că trebuie aşezat într-un salon special, unde este hrănit şi îngrijit.

Reprezentanţii companiei declară că sectorul său de activitate este unul plin de potenţial şi studiază posibilitatea ca pe viitor să transporte păsări sau animale mai exotice.

SURSA: 20min.ch