Profitul net al Petrom a înregistrat în trimestrul al patrulea o creștere de 65% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform unui comunicat al companiei transmis astăzi Bursei de la București.
Conform comunicării, profitul de 1.282 milioane de lei a fost "susținut de prețul favorabil al țițeiului și investițiile semnificative".
"Am reușit să stabilizăm nivelul producției în România și avem satisfacția mai multor realizări în activitatea noastră de explorare din România. Am reînnoit licențele de explorare și am înregistrat rezultate pozitive: posibil cea mai importantă descoperire de gaze onshore din ultimii ani (sonda de explorare Totea) și informații încurajatoare obținute, la începutul acestui an, în cadrul forajului de mare adâncime din zona offshore (joint-venture cu ExxonMobil)", a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.
Profitul net CCA atribuibil acționarilor societății-mamă excluzând elementele speciale a crescut în 2011 cu 71%, la suma de 4.206 milioane de lei, în timp ce valoarea unei acțiuini a crescut față de 2010 cu 70%.