În mai, apartamentele vechi din Capitală s-au scumpit cu 0,4%. Valoarea indicelui imobiliare.ro pentru această categorie de apartamente a ajuns la 1.105/euro mp de suprafaţă utilă. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele vechi sunt cu mai ieftine cu 11,6%. Nicio categorie de apartamente vechi din Capitală nu a înregistrat o oscilaţie de preţ mai mare de 0,5% în ultimele 30 de zile. Apartamentele cu patru camere sunt singurele care s-au ieftinit. În acest caz, scăderea a fost de 0,1%. Garsonierele s-au scumpit cu 0,3%, apartamentele cu două camere cu 0,2%, iar cele cu trei camere cu 0,5%.

Proprietarii braşoveni stau tot sub 900 euro/mp

În mai, în Braşov, apartamentele vechi s-au scumpit cu 0,7%, preţul acestora urcând de la 867 euro/mp util până la o valoare medie de 873 euro/mp util. După mai multe luni de scădere, în mod paradoxal, apartamentele mari, cu patru camere, au cunoscut cea mai mare creştere de preţ: +2,6%. Preţul cerut pentru apartamentele cu trei camere a crescut în mai cu 1,7%. Apartamentele cu două camere au înregistrat o scădere de 0,1%, iar garsonierele s-au scumpit cu 0,3% în intervalul analizat. În comparaţie cu mai 2010, preţurile apartamentelor vechi din Braşov sunt în prezent cu până la 7,7% mai ieftine.

Scădere sub 1.000 de euro/mp în Cluj-Napoca

Preţul mediu cerut pentru apartamentele vechi scoase la vânzare în Cluj-Napoca a evoluat diferit, coborând din nou sub pragul de 1.000 euro/mp util, până la valoarea de 997 euro/mp util, în scădere cu 0,8% faţă de luna aprilie. Cea mai mare variaţie de preţ este întâlnită în cazul apartamentelor cu două camere, unde a fost constatată o scădere de 1,7%. Garsonierele s-au scumpit cu 1,3% în ultimele treizeci de zile, iar apartamentele cu trei camere au avut o creştere de preţ de 0,4%. Preţurile solicitate în prezent pentru apartamentele vechi sunt cu până la 5,1% mai mici în comparaţie cu luna mai 2010, cea mai mare diferenţă fiind înregistrată în cazul unităţilor cu două camere.

Constanţa intră pe scădere

Preţul mediu de strigare pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanţa a înregistrat o scădere de 0,1% în luna mai, după creşterile uşoare din ultimele luni, atingând valoarea de 942 euro/mp util. Apartamentele cu două camere au înregistrat o creştere timidă (0,1%). Mult mai dinamice s-au dovedit a fi garsonierele, care s-au scumpit cu 3,2%. Apartamentele cu trei camere s-au ieftinit cu 1,5%. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare diferenţă de preţ se înregistrează în cazul apartamentelor cu două camere, 10,2%, iar cea mai mică, de 7,4%, în cazul garsonierelor.

Cel mai mic preţ în Timişoara

În mai, preţul cerut de proprietari şi intermediari pentru un metru pătrat de suprafaţă utilă în cazul apartamentelor vechi a scăzut la 770 euro, fiind cu 2,5% mai mic decât în aprilie. Situaţia se prezintă însă diferit pe categorii de apartamente. Apartamentele vechi cu patru camere au înregistrat o creştere de preţ de 2,3%. Apartamentele cu două camere s-au ieftinit cel mai mult, cu 3,4%. Garsonierele au înregistrat o scădere de 1,2%, în timp ce preţul apartamentelor cu trei camere a scăzut cu 0,7%. În comparaţie cu luna mai 2010, apartamentele sunt mai ieftine cu un procent cuprins între 11,7% în cazul garsonierelor şi 15,3% în cazul apartamentelor cu două camere.

După scăderi continue, preţurile reintră pe creştere în Iaşi

Indicele imobiliare.ro pentru Iaşi înregistrează în mai, o valoare medie de 827 euro/mp util, în creştere cu 1,2%, faţă de luna aprilie. În comparaţie cu luna mai 2010, preţurile solicitate în prezent pentru apartamentele scoase la vânzare în capitala Moldovei sunt cu 8,9% mai mici. Tendinţa de scumpire a fost mai accentuată în cazul apartamentelor noi al căror preţ a crescut cu 3,2% în ultimele treizeci de zile. Preţul apartamentelor vechi a cunoscut o creştere de 1% în acelaşi interval.

Ploieştenii stagnează la 900 euro/mp

În Ploieşti valoarea medie a indicelui este de 900 euro/mp util pentru apartamentele noi şi vechi scoase la vânzare în acest oraş. Preţul apartamentelor de aici a înregistrat, în ultimele treizeci de zile, o creştere de 0,6%. În comparaţie cu luna mai 2010, preţurile solicitate în prezent sunt cu aproape 10,5% mai mici.