Rob Kapito a declarat joi: "Ne mutăm într-o epocă – probabil că jumătate dintre dumneavoastră v-aţi verificat iPhone-ul de 15 ori de când am urcat pe scenă – în care toată lumea utilizează tehnologia. De ce tehnologia nu ar trebui să joace un rol foarte important în serviciile financiare? "

La începutul acestui an, BlackRock a anunțat planurile de a consolida fondurile mutuale gestionate în mod activ în fonduri mai automatizate, rezultând 36 de persoane care au părăsit compania.

Dar Kapito a declarat joi: "Nu va înlocui oamenii, cred că vor fi oameni și mașini".

Kapito a vorbit joi la conferința Barclays New Frontier de la Londra, discutând despre schimbarea tehnologiei și influențarea serviciilor financiare.

BlackRock s-a mutat rapid și decisiv pentru a investi în inteligența artificială și aplicațiile sale în domeniul finanțelor din ultimii ani. Administratorul de active, care gestionează 5.7 trilioane de dolari la nivel global, a achiziționat platforma automată de investiții FutureAdvisor în 2015 și a investit 60 de milioane de lire sterline în fondul de capital britanic Forward Partners, care intenționează să investească banii în A.I. (Artificial Intelligence).

"Toată lumea pare să vorbească despre inteligența artificială și datele mari", a declarat Kapito joi, adăugând că mulți oameni nu par să înțeleagă pe deplin.

El a spus că tehnologia inteligenței artificiale este "doar o modalitate de a ne face mult mai eficienți în modul în care gestionăm toate aceste date", mai degrabă “decât o modalitate de a elimina oamenii.”

Kaptio a fost intervievat pe scenă de către CEO-ul Barclays, Jes Staley, iar președintele BlackRock i-a spus: "Industria ta emite 4000 de rapoarte de brokeri pe săptămână – cine ar trebui să le citească? Sunt 53 de limbi diferite, 36.000 de pagini.”

"La BlackRock, le putea citi, pentru că alegem anumite cuvinte cheie care credem că vor avea o semnificație pentru companiile pe care le deținem. Așa le citim,".

Kapito a înființat BlackRock în New York în 1988 împreună cu mai mulţi oameni.