‘Eu personal cred că, opinia personală este că un lucru bun nu trebuie neapărat făcut în grabă. Aşa încât, dacă nu va fi anul acesta şi va fi la anul, e o mică problemă vizavi de modul de organizare a absorbţiei fondurilor europene, dar poate că avem timp mai mult ca să ne gândim să facem proiectul de regionalizare într-adevăr pentru următorii 20-25 de ani’, a spus Victor Ponta.

Acesta a mărturisit că nu fuge de subiectul regionalizării, care ‘tulbură toată ţara’. ‘Nu o să evit nici cât e presa, nici după ce pleacă presa, controversa care sigur tulbură şi Sibiul şi toată ţara cu regionalizarea. Să nu credeţi că evit subiectul cu regiunile’, a mai declarat premierul.

Victor Ponta a spus că nu se va pronunţa curând în privinţa capitalelor regionale. ‘Eu cred că oricum nu o să mă auziţi curând unde cred eu că trebuie să fie capitala vreunei regiuni, până nu ne lămurim, în primul rând, câte atribuţii dăm la regiuni. Din punctul meu de vedere, ca prim-ministru, cât mai multe atribuţii o să dau la regiuni, la judeţe, la oraşe, va fi mai bine. Mi se pare în continuare inacceptabil ca atât de multe lucruri să se decidă la Bucureşti’, a explicat premierul.

Primul ministru Victor Ponta nu agreează neapărat să fie opt regiuni. ‘În al doilea rând, care vor fi regiunile. Sigur că-i mai simplu să mergem pe cele opt regiuni actuale, dar dar nu e neapărat mai eficient. Şi dacă vom găsi soluţia prin care să avem o reorganizare mai eficientă, o vom face. Iar în al treilea rând, sigur asta e o problemă tactică, când vom adopta modificarea constituţională. Acum e, ştiţi foarte bine, cvorumul de 50 %, peste un an va fi 30 %, o să decidem din punct de vedere politic’, a adăugat Victor Ponta.

Premierul împreună cu ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, dar şi cu prim-vicepreşedintele PNL, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, preşedintele CJ, Ioan Cindrea şi prefectul Ovidiu Sitterli discută joi seara cu directorii instituţiilor din judeţ, dar şi cu primarii despre problemele cu care se confruntă.

SURSA: Agerpres