"După cum vedeţi, trebuie să reparăm noi toate relele făcute de PDL – cea mai mare hoţie – ani de zile de căpuşare a Oltchimului de către firmele PDL – sute de milioane de euro din bani publici băgaţi de hoţul hoţilor, domnul Videanu", a spus premierul.
"Aţi văzut că, cu o zi înainte de licitaţie, domnul Videanu şi cu domnul Roibu aranjau cum să se facă lucrurile la Oltchim şi, bineînţeles, în înţelegere politică cu Dan Diaconescu, pentru a încerca să acopere urmele fraudelor uriaşe făcute de PDL acolo, la Oltchim", a adăugat acesta.
"Decizia guvernamentală o ştiţi foarte bine – dacă Dan Diaconescu are bani – dacă îi dă Videanu banii să-i aducă imediat – o să avem grijă ce se întâmplă mai departe cu locurile de muncă, cu restul datoriilor. Dacă nu, noi, sigur, Guvernul, aşa cum am făcut şi înainte – am plătit salariile din luna iulie – le plătim şi pe cele din luna august şi o să găsim o soluţie prin care să salvăm combinatul, să salvăm locurile de muncă. Hoţii ca Videanu şi impostorii din clipa de faţă trebuie să răspundă în primul rând în faţa legii", a precizat premierul, înaintea reuniunii Biroului Permanent Naţional al PSD.
UPDATE: Potrivit premierului, "o altă mega-hoţie făcută de Videanu şi de PDL" este cea cu băieţii deştepţi.

"Am oprit contractele, am trimis actele la parchet, de luni de zile nu se întâmplă nimic. La fel o să trimitem şi cu Oltchimul. La un moment dat însă, sunt convins că justiţia îi va trage la răspundere pe aceşti fraudatori ai banului public. Eu o să vă cer spirjinul politic şi al colegilor din zonă ca, după atâţia ani de hoţii la Oltchim, să însănătoşim combinatul şi să salvăm locurile de muncă.
Sunt multe provocări pe care le avem – ne-a lăsat PDL-ul să reparăm toate zonele pe care ei le-au fraudat, pe care le-au distrus – , dar este obligaţia noastră să facem ordine în ţară, să salvăm fabrici şi instituţii importante şi să le arătăm oamenilor că după atâţia ani de jaf putem să facem ordine, cu curaj, cu responsabilitate. Şi aliaţii Videanu – Dan Diaconescu trebuie să răspundă în faţa oamenilor pentru modul în care s-au comportat în ultimii ani şi în ultimele zile, încercând să acopere de fapt realitatea de acolo, de la Oltchim’, a afirmat preşedintele PSD.

Sursa: Agerpres