Întrebat când va avea Slatina o centură ocolitoare şi Oltenia o autostradă a sudului, proiect pus în discuţie în perioada campaniei electorale şi susţinut de USL şi de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, premierul a răspuns că în perioada imediat următoare vor fi căutate surse de finanţare pentru centura ocolitoare a municipiului Slatina, însă autostrada nu se poate face într-un an.
”Prima e centura pentru Slatina, pe care cred că putem să o facem foarte uşor şi o să căutăm în următoarea perioadă finanţarea necesară. În ce priveşte Autostrada Sudului, cred foarte mult într-un proiect pe care, însă, să fiu foarte corect, probabil nu-l vom face anul acesta, nici într-un an. Sudul ţării şi Oltenia nu se pot dezvolta fără infrastructură. E bine că avem aeroportul la Craiova, dar şi acolo mai trebuie investit, însă fără drumuri bune va fi foarte greu să se dezvolte”, a spus premierul, citat de Agerpres.
Totuşi, potrivit oficialului, Slatina este un centru economic foarte puternic, și nu e vorba doar de Alro, ci şi de celelalte unităţi industriale, Craiova cu Fordul, Piteştiul cu Dacia. ”E o zonă foarte puternică din punct de vedere economic. Dacă nu dezvoltăm şi infrastructura, o să se sufoce practic. Am venit cu maşina de la Târgu Jiu şi ştiu foarte bine cât de greu se circulă în acest moment”, a subliniat Ponta.