Acesta a vorbit despre calitatea scăzută a produselor din Europa Centrală și de Est, dar și de preșurile mult prea mari comparativ cu cele din alte state europene.

„Nu avem niciun dubiu că vom lupta împreună cu standardele duble. În Europa, pe partea noastră, avem o calitatea mult mai scăzută deși prețurile sunt deseori mai mari, parametrii acestor produse sunt diferite. Acest subiect va fi abordat și ne vom exprima împotriva acestui fenomen în forurile europene, în Bruxelles și la Strasbourg”, a declarat prim-ministrul Poloniei la conferința de presă susținută, miercuri la Varșovia, alături de premierul Viorica Dăncilă.

Acesta a declarat că unele din punctele discutate la reuniunea șefilor de stat din Europa Centrală şi de Est este cel legat de protecționismul statelor mai bogate.

„Protecționismul statelor mai bogate, în ceea ce privește produsele și soluțiile din Europa Est. De exemplu, Directiva cu privire la angajații relocați, de exemplu firmele de transport, logistică, construcții, curierat, cele din servicii precum domeniul IT. Sunt niște cerințe privind aplicarea standardelor contabile în țara gazdă. De exemplu, s-a impus necesitatea de a se înregistra în țara gazdă sau de a se crea o filială, o sucursală, dar nu este nevoie să facem acest lucru. Noi ca membri UE lucrăm pentru rezultate bune și când reușim, aripile noastre sunt tăiate printr-o legislație care nu este avantajoasă”, a afirmat Mateusz Morawiecki.