Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară, că miniştrii Virgil Popescu şi Lucian Bode, diagnosticaţi cu COVID-19, au simptome uşoare, se află în izolare la domiciliu şi muncesc de acasă.

„Sunt cu simptome uşoare amândoi miniştrii, Virgil Popescu şi Lucian Bode. Virgil Popescu trebuia să participe la o vizită oficială în Israel şi s-a testat înainte de plecarea în Israel, aşa a aflat că e pozitiv.

”Făcuse o testare cu două zile înainte”

Culmea, că el făcuse o testare cu două zile înainte, care fusese negativă şi peste două zile s-a pozitivat. Vă daţi seama că, probabil, l-a contactat înainte de testarea negativă. Amândoi miniştrii sunt în izolare la domiciliu şi muncesc de acasă, îşi exercită atribuţiile de la domiciliu”, a declarat Orban la Digi24.

Premierul a mai precizat că „toţi membrii Cabinetului, fără să fi fost în ancheta epidemiologică consideraţi persoane de contact, s-au testat şi sunt negativi”.

Astfel, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat joi că şi-a făcut testul pentru Covid-19, iar rezultatul a ieşit negativ.

Un alt ministru din Guvernul Orban a anunțat joi că își va face testul pentru a vedea dacă este sau nu infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

”Putem să lucrăm de peste tot”

Despre ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care au fost diagnosticaţi cu COVID-19, Cîțu a spus că sunt acasă și lucrează de acasă.

”Astăzi lucrăm cu telemuncă. Există mai multe instrumente, putem să lucrăm de peste tot. Sunt şi ei pe baricade acolo.”, a declarat ministrul de Finanțe.

Miercuri seara, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat într-o postare pe Facebook, că a fost testat pozitiv la SARS-COV2, în timp ce o informare similară a venit luni seara din partea ministrului Economiei, Virgil Popescu.

Până joi, 7.540 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat în România, dintre care 121 doar în ultimele 24 de ore.

În urma testelor efectuate la nivel național, joi au fost înregistrate 9.714 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19.