Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat joi că şi-a făcut testul pentru Covid-19, iar rezultatul a ieşit negativ chiar în această dimineaţă, menţionând, totodată, că nu ar mai fi făcut conferinţa de presă de bilanţ dacă rezultatul ar fi fost unul pozitiv.

El a fost întrebat dacă şi-a făcut testul pentru diagnosticarea Covid-19 în condiţiile în care doi miniştri din Cabinetul Orban au fost testaţi pozitivi la virusul SARS-COV2.

”Dacă era pozitiv, nu eram împreună cu dumneavoastră”

“Deşi întrebarea nu are legătura cu agricultura, eu vă pot răspunde, eram pregătit pentru această întrebare. Eu mi-am făcut testul Covid, azi dimineaţă am primit rezultatul şi sunt negativ. Dacă era pozitiv, nu eram împreună cu dumneavoastră cu siguranţă”, a răspuns Adrian Oros.

Miercuri seara, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat într-o postare pe Facebook, că a fost testat pozitiv la SARS-COV2, în timp ce o informare similară a venit luni seara din partea ministrului Economiei, Virgil Popescu.

Un alt ministru din Guvernul Orban a anunțat joi că își va face testul pentru a vedea dacă este sau nu infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Despre ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care au fost diagnosticaţi cu COVID-19, Cîțu a spus că sunt acasă și lucrează de acasă.

”Putem să lucrăm de peste tot”

”Astăzi lucrăm cu telemuncă. Există mai multe instrumente, putem să lucrăm de peste tot. Sunt şi ei pe baricade acolo.”, a declarat ministrul de Finanțe.

Grupul de Comunicare Strategică a prezentat un bilanţ negru pentru ziua de joi, 5 noiembrie. Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România, iar cifrele urcă de la zi la zi, pe măsură ce ne apropiem de sezonul rece.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.714 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până joi, 7.540 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, dintre care 121 doar în ultimele 24 de ore.

Foto: INQUAM / George Călin.