Partidele de opoziție susținute și de persoane din formațiunea lui Boris Johnson care i se opun acestuia au adoptat la începutul lunii septembrie o lege care obligă guvernul de la Londra să ceară o amânare a procedurii Brexit. Această amânare s-ar activa în cazul în care până la data de 19 octombrie nu este aprobat un acord sau dacă nu este obținut acordul Parlamentului de ieșire din UE fără acord, scrie Mediafax.

În cursul unei ședințe de miercuri din parlamentul britanic, Boris Johnson a răspuns clar întrebării legate de o amânare a procedurii Brexit, acesta spunând răspicat că ”nu” va face acest lucru.

De asemenea, tot miercuri, Premierul britanic a lansat o provocare opoziţiei, în faţa deputaţilor reuniţi într-o atmosferă incendiară, să voteze o moţiune de cenzură, pentru a debloca criza legată de Brexit.

„De ce le este frică?”, a lansat prim-ministrul, criticând un „parlament paralizat” care „va continua să saboteze negocierile” privind Brexitul cu Uniunea Europeană, şi reiterând apelul său la organizarea de alegeri legislative anticipate.

Acest lucru i-ar permite să scape din situaţie actuală de criză şi să aibă mâinile libere pentru a-şi desfăşura strategia privind Brexitul, până în prezent sistematic respinsă de parlament de la instalarea sa la putere în iulie.