Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, a ieșit de la terapie intensivă şi deja a început să facă plimbări scurte prin salon şi pe hol, după ce a început să se simtă considerabil mai bine, relatează CNN.

În vârstă de 55 de ani, şeful Guvernului de la Londra s-a infectat cu noul coronavirus în urmă cu 13 zile. Acesta a fost mutat într-o secție de terapie intensivă la începutul săptămânii, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit brusc. “Premierul a fost mutat în această seară înapoi în salon, unde va fi monitorizat atent pe parcursul recuperării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului şefului Guvernului.

Johnson a fost internat la spitalul St Thomas din Londra duminică seara, acuzând febră şi tuse persistente, iar luni a fost transferat la terapie intensivă, unde a primit oxigen, dar nu a fost conectat la un aparat de ventilaţie.

După internarea în spital, mai mulți lideri occidentali s-au alăturat cu mesaje de susținere pentru Boris Johnson, urându-i acestuia “să depăşească rapid această încercare”, iar Donald Trump s-a oferit să trimită ajutoare pentru premierul britanic, pe care l-a numit “prietenul meu și pentru prietenul națiunii americane”.

În exercitarea atribuțiilor principale în fruntea guvernului britanic, Boris Johnson este înlocuit în această perioadă de ministrul de externe Dominic Raab. Luna trecută, premierul Marii Britanii a făcut o întoarcere de 180 de grade și a introdus restricţii severe pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus, abandonând abordarea controversată a “imunizării în turmă”.