Joi, 24 noiembrie, a avut loc un podcast deosebit de încins pe canalul de youtube EVZ Capital, în podcastul moderat de jurnalistul Robert Turcescu.

Acesta i-a avut ca invitați pe Octavian Hoandră și Bogdan Comaroni, cu care a discutat subiectul interviului oferit de fostul premier britanic Boris Johnson pentru CNN Portugalia în care a vorbit despre modul în care au reacționat statele europene la începutul invaziei din Ucraina, în special reacția Germaniei, care cerea capitularea rapidă a Kievului din motive economice.

Adevărul după discursul surpriză al lui Boris Johnson: Era un război despre care se știa, serviciile americane au informat țările NATO

„Cum au reactionat marile puteri ale lumii când s-a pus problema într-un război între Ucraina-Rusia, Macron a zis ca nu-i posibil, italienii n-au zis nici măcar o clipă că invadează ăia o țară e nasol pt ca noi suntem dependenți de gaz. Toți sunt cu Slava Ucraina când de fapt, la momentul debutului au fost cei mai sinceri, erau preocupați de altceva”, a explicat Robert Turcescu în momentul în care a deschis subiectul în emisiune.

Octavian Hoandră a explicat că fostul premier britanic a intervenit pentru un oligarh rus astfel încât acesta să devină lord, cu toate că era fiul unui fost activist al KGB.

„Eu cred că Johnson, cand ne spune de ce a intervenit pentru oligarhul rus, Lebedev să devină lord, deși era atenționat de MI-5-6, că este o mare problemă cu acest fiu de KGB-ist, după ce ne spune de ce a intervenit ca ală să devina lord, sunt de acord să citesc orice comentarii”, a transmis scriitorul.

De asemenea, și Bogdan Comaroni a pus la îndoială declarațiile făcute de Boris Johnson, în ideea în care acesta a explicat că războiul din Ucraina era un conflict despre care se știa încă din luna octombrie a anului trecut.

„Uită-te la politicieni, este exact, declarația lui Boris Johnson, este exact ce s-a întâmplat cu comedianții ruși  care l-au sunat pe ăla și s-au dat drept Macron. Tu ți-ai fi imaginat că, în vremea noastră, într-un univers normal, tu ți-ai fi închipui că niște comedianți îl sună pe membru NATO pe președinte pe firul roșu, ala ii dă informații. Asta se întâmplă.

Și vine Boris Johnson, e mișto să-l dai după faza cu comedianții care sună și după, să-l pui pe Johnson care ne arată ca acuma comedianții, sunt paietele pe plan global, fii atent: Era un război despre care se știa, serviciile americane au informat țările NATO din octombrie”, a explicat jurnalistul de investigații Bogdan Comaroni.

Răsturnare de situație privind declarația premierului britanic și incidentul cu președintele Poloniei

Comaroni și-a continuat ideea de mai sus și a explicat că este foarte grav să poți penetra un sistem NATO pentru a obține informații chiar din interior. Astfel, s-a aflat că nemții țineau partea rușilor, iar francezii nu se așteptau să înceapă un conflict.

„Îți dai seama cat de grav este cand poti să penetrezi un sistem NATO și niște băieți care n-au nicio treabă și obțin informații din interior. Deci exact ca și comedianții ruși, Boris Johnson ne dă informații din interior, el e acolo după faza cu Liz Truss, acum arată ce discuta el când era la putere cu liderii similari europeni, din țări NATO, și ce aflăm că nemții ăștia cu LGBTQ ziceau, ce dacă intra ăla în Ucraina, să meargă repede, avem economie, n-avem nicio o chestiune.

Rușii erau ăia care le dădeau gaze, cu Merkel care dansa cu Putin. Germania era cu Putin, să intre rapid să se termine războiul.

Macron tot din discuția cu Johnson zice lasă bă că n-o să fie un război, s-a dovedit că Macron era omul de legătură a lui Putin cu UE. În Italia, ăia n-aveau treabă cu războiul, acum se arată momentul de ipocrizie de până acum, acum ei vin și spun dăm miliarde îi ajutăm cu arme sa se continue toata faza asta, dacă ar vrea liderii globali sa se încheie, într-o luna s-ar încheia, dar ei nu vor e limpede pentru toata lumea”, a mai continuat Comaroni.

De asemenea, jurnalistul mai atrage atenția și la incidentul cu rachete din Polonia, după ce statul polonez, campion al înarmării la nivel european, zice că nu are încredere în NATO.

„Informațiile ne spun, Polonia este campioana înarmării, este o țară care a zis că n-are încredere in NATO, după incidentul cu rachetele, că vor fi ajutați cu bâlbâielile art. 4-5. Nu conta dacă racheta e rusească, ucraineană, oricum ai lua-o Polonia vine și anunță că a băgat miliarde in înarmare.

O țară care este penetrată de niște comedianți la nivel de vârf trăim într-un scheci. Mă aștept acum ca și ăstia, Buzdugan și Morar să încerce și cu Macron, hai să ne distram”, a mai completat jurnalistul.