Galaxy Fold, primul telefon pliabil al companiei Samsung Electronics, va fi pus în vânzare începând din septembrie, după ce i s-au adus o serie de îmbunătăţiri, a anunţat, joi, grupul sud-coreean. Telefonul costă aproape 2.000 de dolari şi au fost deja efectuate asupra sa testele finale.

În loc să primească laude înainte de lansare, grupul sud-coreean a fost asaltat de jurnaliştii din domeniul tehnologiei care au raportat fisuri, umflături sau pâlpâiri ale ecranelor, probleme care au readus în atenţie cazul de acum trei ani al telefonului Galaxy Note 7 care se aprindea sau exploda, obligând compania să îl retragă de pe piaţă.

Îmbunătăţirile vizează întărirea ecranului pliabil, care s-a dovedit a fi principala problemă, înainte de lansarea programată anul acesta. Samsung a lăudat modelul pliabil de telefon ca fiind viitorul în industriei dispozitivelor mobile, care a beneficiat de puţine surprize de la lansarea iPhone de către Apple, în 2007.

Telefonul va fi pus în vânzare doar pe anumite pieţe, după ce lansarea acestuia, programată pentru 26 aprilie, în SUA, a fost amânată. Această amânare a costat compania sud-coreeană venituri importante provenite din vânzări, care ar fi contribuit la un rezultat financiar mai bun în acest an, scrie presa internațională.