Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței din 23 aprilie a Consiliului General al Capitalei, prevede aprobarea proiectului cu finanțare nerambursabilă WiFi4Eu, în vederea finanțării acestuia în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei.

De asemenea, toate cheltuielile neeligibile ale proiectului ar urma să fie finanțate de la bugetul loca.

Din expunerea de motive semnată de Primarul General al Municipiului București, Gabriela Firea, reiese că municipalitatea a transmis pe 7 noiembrie 2018 cererea de participare în cadrul inițiativei de mai sus, iar pe data de 11 decembrie 2018, cererea de participare a fost acceptată de către Comisia Europeană. Totodată, pe 22 februarie Municipiul București și Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele a semnat acordul de finanțare.

Cu ajutorul acestui proiect, Comisia Europeană intenționează să promoveze accesul gratuit la internet WiFi în spații publice precum piețele, parcurile, clădirile publice, bibliotecile, muzeele și centrele de sănătate, peste tot în Europa.

Pentru a instala rețelele WiFi, Municipiul București a obținut asistență financiară nerambursabilă în valoare de 15.000 de euro pentru a instala rețele WiFi în termen de 18 luni de la semnarea acordului de finanțare, scrie DcNews.ro.